
Klub celiakie pro Ostravu a Moravskoslezský kraj, z.s.
Základní informace
09.03.2016 21:14Projekt Bezlepkový inspektor si klade za cíl najít pro osoby s bezlepkovou dietou možnosti zdravého stravování a snadného nákupu. Na stránkách Bezlepkové restaurace a Bezlepkové prodejny se budou objevovat pouze ty provozovny a prodejny, které projdou níže uvedenými kritérii a získají ocenění Bezlekového inspektora - zlatou nebo stříbrnou plaketu.
Hodnocení budou provádět Bezlepkoví inspektoři, kterými se může stát každý člen KCO-MSK se souhlasem Výboru KCO-MSK. Zájemci nás mohou kontaktovat na emailech: klubcelostrava@seznam.cz, klubcelostrava.rv@seznam.cz, klubcelostrava.lu@seznam.cz nebo na telefonních číslech: 739 510 230, 739 510 225.
Provozovny nebo prodejny mohou obdržet zlatou (získání 36 - 32 bodů) nebo stříbrnou plaketu (31 - 19 bodů). Získané ocenění bude kontrolováno a může být i odebráno.
Kritéria pro prodejny:
-
Nabídka bezlepkového zboží - množství, pestrost nabídky
-
Kontrola bezlepkovosti výrobků u výrobců (certifikáty apod.)
-
Nabídka čerstvého pečiva
-
Označení bezlepkového zboží (koutek, přehlednost …)
-
Označení bezlepkového zboží – pultové zboží
-
Ochota personálu při obsluze a dotazech
-
Proškolení, informovanost personálu
-
Plánování rozšíření bezlepkového sortimentu a proškolení personálu, zapojení do projektu
Kritéria pro provozovny (restaurační zařízení):
-
Nabídka bezlepkového jídla - množství, pestrost nabídky
-
Označování jídla alergeny
-
Ochota personálu při obsluze a dotazech
-
Ochota kuchyně k úpravě jídla v bezlepkové variantě
-
Proškolení, informovanost personálu
-
Zapojení do projektu
-
Plánování zavedení i bezlepkového jídla a proškolení personálu
-
Oddělený prostor pro přípravu bezlepkového jídla a samostatné nádobí
—————