Klub celiakie pro Ostravu a Moravskoslezský kraj, z.s.


Pivovar Ferdinand Benešov

07.06.2017 15:41

Nové pivo Ferdinand s přeškrtnutým klasem

 

Benešovský pivovar Ferdinand si nadělil ke 120. výročí od svého vzniku nový druh piva. Od června zařadí do sortimentu bezlepkové pivo, které je už devátým „bratrem“ v řadě skutečných piv. Je tak třetím tuzemským pivovarem, který vaří pivo bez lepku- glutenu. Výrobek patří do licenčního systému ELS, který je jednotný ve všech evropských zemích.

 

Bezlepkové pivo Ferdinand je obdobou klasického dvanáctistupňového světlého ležáku Prémium z varny pivovaru Ferdinand Benešov ovšem s tou výjimkou, že si na něm mohou pochutnat bez obav i lidé nemocní celiakií. Výrobek se podrobil zkouškám v několika akreditovaných laboratořích.

Poprvé ho budou moci ochutnat návštěvníci 12. fóra celiaků v PVA Expo Praha Letňany, které se koná 27. května k Mezinárodnímu dni celiakie. U stánku bude k dostání nejen v lahvích, ale mimořádně i točené.

Bezlepkové pivo se bude prodávat především jako lahvové.  Zákazníci se setkají s benešovským bezlepkovým Ferdinandem v pivovarském obchodě na adrese Ferdinanda v Benešově, ve zdravých výživách a specializovaných prodejnách po celé republice, ale i v některých obchodních řetězcích.

Cena půllitru by neměla významně přesáhnout dvacet korun. Doporučená prodejní cena bude zhruba 20 až 22 korun. „Musí se zohlednit pracnost výroby i náklady na vypracování analýz u akreditovaných laboratoří, které budeme provádět z každé várky,“ vysvětlil Lebeda.

 

—————

Zpět