Klub celiakie pro Ostravu a Moravskoslezský kraj, z.s.


Druhá schůzka Klubu celiaků Ostrava s ochutnávkou vánočního cukroví - zpráva

12.12.2012 22:03

Dne 10. 12. 2012 se zájemci sešli v salónku restaurace U Kocoura v Ostravě na v pořadí již druhé schůzce Klubu celiakie Ostrava (dále KC „Ostrava“).

Na tuto schůzku jsme pozvali také pana Ladislava Michalíka, známého výrobce a prodejce bezlepkových potravin z Ostravy (známého také jako „bezlepková mouka Michalík“). Pan Michalík nám přinesl krabici cukroví a ukázku pečiva na ochutnání, představil nám svoji firmu, přiblížil způsob výroby bezlepkového pečiva a také zodpověděl několik všetečných dotazů. Nabídl nám i další možnosti spolupráce (např. exkurzi ve výrobně v Ostravě-Mariánských Horách).

Poté se všichni přítomní dohodli, že založíme občanské sdružení. V současné době se tedy pracuje na přípravě stanov a v nejbližší době bude podán návrh na jeho registraci.

Protože se U Kocoura sešli jak noví zájemci, kteří s bezlepkovou dietou teprve začínají, tak již zkušení lidé, byla velkým přínosem vzájemná výměna zkušeností, průběžně doplňovaná příjemnými chuťovými zážitky z ochutnávaného cukroví. Většina příchozích donesla i své domácí cukroví a podělila se s ostatními nejen o ně, ale také o recepty na přípravu.

Atmosféra setkání byla velmi příjemná, vánočně naladěná. Děkujeme také panu Ladislavu Michalíkovi, který nám k ní svým dárkem (cukroví a pečivo) a také zajímavým povídáním přispěl.

Další setkání plánujeme na přelomu ledna a února.

—————

Zpět